Postapokalipto

The things men never talk about are the things that drive him crazy.


21.04.2017.

Gdje se kupuje taj osjećaj slobode?

Eh, mislila sam da nikada neću umjeti nekoga mrziti. A vidi sad, povazdan mu nabrajam u sebi i želim da mu se vrati sto puta gore, vratila bih i sama ali ni to ne umijem. Ništa ne umijem ovih dana, osim nadljudskih pokušaja da ne reagujem više na ta provociranja i vrištim u sebi.
Ne mogu se nikako smjestiti na taj level bivstvovanja, da razumijem potrebu da nekog namjerno povrjeđuješ iako si ti taj koji je ukenjao cijelu stvar i uz to ti nije baš toliko ni stalo?! Nekako je meni bilo logično u životu da momku s kojim ne želim biti, otvoreno saopštim to i pustim ga nek se sabere i nastavi dalje. Toliko se dobro saberu da stalno dobijam feedback kako su poslije mene završili u dugim, stabilnim vezama ili se oženili.

I još nešto, imam osjećaj da je danas vrijeme kada momci UGLAVNOM drže životnom filozofijom i nepogrješivim izborom to da imaju dugogodišnju vezu sa jednom curom ali s vremena na vrijeme dopuste sebi da ne odole nekoj drugoj. Kao da stalno misle da propuštaju nešto drugo, neku bolju, ili im ego ogladni. Ne znam. Čast izuzecima, kao i uvijek.


Apokalipto sviraju
79194

Powered by Blogger.ba