Postapokalipto

The things men never talk about are the things that drive him crazy.

14.01.2018.

Sanity in love

Kako god da okrenem, skontam, nikad se nisam trezvenije zaljubila. Koliko to tipova zaljubljenosti ima...?
Prva ona najnevinija, najnaivnija; prva velika; na prvi pogled; na deseti pogled; prva za koju misliš, evo ga, o ovakvom sam u knjigama čitala; prva studentska; prva ljetna šema; ljubav izrođena iz jaranstva; online zaljubljenost; kolegasposla zaljibljenost; zabranjena ljubav. Trezvena zaljubljenost. Još neku imaš na umu?

Trezvena zaljubljenost. Ne pucam po šavovima jer mi još nije odgovorio na poruku, ne lupam glavom o značenju njegove zadnje rečenice, ne ljubomorišem kad ga nema pola dana, ne očekujem od njega ništa više od onog što je obećao. Njegovo obećanje nije ljubav, ali je pošteno i iskreno. I održano. Te dovoljno. Trezvenost. Imam dovoljno godina da kod momka ne gledam samo lijepe oči i osmijeh od kog padaš na dupe. U ovim godinama svako gleda SVE živo. U oviiiiim godinaaama, svaka nova je kao uvredaa. Zvuči kao da imam 52. Enivej, ne pretrpih da se ne zaljubim, a u isto vrijeme sam gotovo sigurna da ne bi uspjeli kao par, iako se dosad jako dobro slažemo. Možda je to intuicija a možda se samo tako tješim. Meni je najbitnije da se ne osjećam loše zbog toga što znam da on nije zaljubljen u mene, koliko god mi pričao da me poželio.

Uglavnom, trezvenost mi ne dopušta da se mnogo zanosim. Jack (ok, Raul je presmiješno ime) je lutka za kojim mi se u očima zrcale srcadi ovih mjeseci, danas je tu a sutra nije. Trudim se da to uvijek imam na umu. Nekako sam prilično sigurna da ova zaljubljenost nije ni stvarna, da postoji takva kakva je samo zbog situacije koja je takva kakva je. On je oličenje zgodnog, tamnog stranca koji ti dolazi biti san a zna se, snovi su lijepi, samo zato što kratko traju. Cheers.