beats by dre cheap

Careless whisper

*Ne brini. Nisam sretna kao što izgledam. Nisam ni ravnodušna kao što djelujem. Još uvijek se prevarim ponekad pa udahnem svoj zglob i rastuži me do mjeseca i natrag, kad svaki put osjetim nešto tvog mirisa, kao utisnutog u sebe. Gotovo kao da smo se evo maloprije rastali iz zagrljaja koji je trajao satima.
Svaki dan se rastajemo iznova, iako smo već neko vrijeme resetovani na strance koji se učtivo pozdrave pred drugima i razmijene samo neophodne informacije i neprimijetno se promeškolje kada lista dođe ponovo do iste pjesme, koju smo tako htjeli nazvati našim amblemom.*

*Mislila sam da danas nikad neće proći a eto...prođe. Baš je zgodno što smo se zadnji put vidjeli na istom mjestu gdje smo i prvi put. Tako malo riječi, tako šturo i nelogično i lažljivo objašnjenje, tako ništa na sve što sam ti rekla.
Jesam, htjela sam da se svađamo, htjela sam da imaš milion riječi slomiti da mi pokažeš kako se ništa nije desilo i da nećeš dopustiti da odem od tebe sa obećanjem da više nikad neću da te vidim. To što ti je falilo milion riječi, i to je reklo sve što mi je trebalo.

Ne pamtim od kada smo i koliko bili zajedno mada se ponekad osjećam kao da sam bila njegova još od onog dana kad sam ga prvi put srela. Zato savršeno pamtim momenat kad nam je kucnuo kraj.*

Ova dva posta su napisani...šteta što nema nigdje da piše kad, ali po tekstu otprilike prije nekih pola godine, možda malo više. I onako nešto čitam i razmišljam, Bože, što je čovjek sjebaniji, to ljepše umije skrojiti svoje misli. Izgleda da sam ja u zadnje vrijeme sasvim dobro. Dok čitam ove gore redove, mogu osjetiti trun tuge koja me spopadala dok sam ih pisala i, pravo da kažem, još uvijek ne osjećam da sam mu sasvim halalila za tu tugu iako mislim da sam preboljela, koliko se preboljeti može. U svakom slučaju sam se dobro potrudila, zaokupivši misli sa ne znam ni ja koliko njih i od tada je nekako sve brže i besmislenije. Toliko sam se dobro potrudila.

Koliko se čovjek u pola godine može promijeniti...

Postapokalipto
http://postapokalipto.blogger.ba
03/12/2017 00:04